Geen categorie

Je zou maar eens zulke ouders hebben!

Je zou maar eens zulke ouders hebben! (01-02-2012)

Het is bijna tijd voor het 8 uur journaal. De kinderen liggen in bed en het is wonderbaarlijk stil boven! Wij kunnen eindelijk neerploffen op de bank. Daar zitten we dan volledig uitgeput na een zeer hectische avond, onze voeten op de salontafel, koffie binnen handbereik te wachten tot we  volgende portie ellende over ons heen krijgen. Het gaat immers niet goed met de economie in Nederland en de rest van de wereld.

 

Dan zien we een reclame van Vacance Select voorbij komen. Een happy familie aan het strand. Moeder ligt te heerlijk te zonnen en kijkt tevreden hoe manlief met de kinderen een zandkasteel aan het maken is. Het geluk straalt er gewoon vanaf en zo onze huiskamer binnen. Het moment waar elke moeder alleen maar van kan dromen en met Vacance Select is deze droom binnen handbereik! Tenminste, zo wordt het ons beloofd.

 

‘ Nou, dit zal met Jacco nooit zo kunnen’, hoor ik mijn manlief naast mij onverschillig brommen. Ik schrik wakker uit een heerlijke droom en keer in de werkelijkheid van alledag terug. Jammer, het zou zo mooi kunnen zijn.

‘ Nou ja, we hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat we Jacco kwijt raken aan het strand. We hoeven alleen maar een blauwe epilepsiehelm in de gaten te houden!’ zeg ik gekscherend.

Jaap gaat nog een stapje verder en zegt: ‘ Dan binden we er nog zo’n vlaggetje bovenop en klaar is Kees’ . Ik heb de smaak helemaal te pakken en borduur hier weer op verder: ‘Zwaailicht bovenop zijn helm en Jacco zal stralen van oor tot oor!’

 

Ik heb een rijke fantasie en heb dus meteen beeld bij wat wij ons kind aandoen. De familie Bolt gaat een dagje naar het strand, ha, ha, ik zie ons al lopen  tussen alle zonnende moeders, overactieve vaders en lachende kinderen. Alle hoofden zullen op ons gericht zijn en ik hoor iedereen al hoofdschuddend denken: ‘ Arm kind, je zou maar eens zulke ouders hebben, schandalig!’

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.