Geen categorie

Moeders geluk!

Moeders geluk! (10-04-2012)

 

Jacco is de laatste tijd erg gericht op zijn vader. Zo wil hij alles samen met pappa doen en wil hij alles hebben wat pappa ook heeft. Wanneer ik ’s morgens zijn lunch klaar maak en vraag wat hij op zijn broodje wil hebben, vraagt hij: ‘Wat heeft pappa op zijn brood?’ Ter plekke verzin ik dan maar dat pappa pindakaas op zijn brood heeft en ’meneer’ wil dan ook pindakaas op zijn brood.

Vervolgens moet pappa hem ook wegbrengen naar school met de Volvo. Wanneer ik vertel dat pappa al met de Volvo naar zijn werk is, landt dat maar heel langzaam in zijn koppie.

Vorige week was het zo erg dat hij niet mee wilde met de taxi, omdat pappa hem met de Volvo naar school moest brengen. Ten einde raad heb ik Jaap toen maar opgebeld op zijn werk en de situatie kort uitgelegd. Daarna heb ik de telefoon aan Jacco gegeven. Toen hij de stem van zijn vader hoorde, zag ik een glimlach van oor tot oor verschijnen. Ondertussen maakte ik alles klaar voor school, want de taxi zou zo komen.

Zo moet pappa Jacco ook naar bed brengen en hem aankleden. Hij wil ook deodorant gebruiken net als pappa. Na het doucheavontuur, onder leiding van natuurlijk pappa, met pappa’s zeep, wil hij dezelfde mannengeur als pappa bij zijn nek hebben, kortom pappa is zijn held en mamma … ach, die roept hij wanneer hij klaar is op de wc. Tja, daar zijn moeders dan weer goed voor.

Afgelopen weekend waren we bij opa en oma met de paasdagen. En wat blijkt nu; het is niet alleen pappa die hij adoreert, maar ook opa. Hij was niet van de zijde van opa af te slaan. Opa moest alles doen en Jacco wilde ook alles net als opa hebben.

Tot grote vreugde van Jacco kwam er nog meer familie bij opa en oma; Jacco was niet weg te slaan bij zijn grote neven en hij moest en zou op schoot zitten bij al zijn ooms. En waar ik al bang voor was gebeurde ook nu weer; toen meneer klaar was op de wc brulde hij: ‘Mamma ik ben klaa-aarr!’

Gisterochtend had oma lekkere warme croissants gebakken, het hele huis rook ernaar. Jacco was vroeg wakker en mocht oma helpen in de keuken. Wij konden lekker uitslapen en werden wakker met het vooruitzicht op een heerlijk ontbijt. Jacco kwam met een enorme glimlach naar boven en zei: ‘Ik heb lekker warme broodjes voor pappa gemaakt.’

‘En mamma dan?’ vroeg ik nog hoopvol. ‘ Nee, ik heb warme broodjes speciaal voor pappa gemaakt!’ Tja, ik ben maar zijn moeder…

Dat moeders ook wel eens geluk hebben, bleek afgelopen weekend gelukkig ook.

We gingen een eind fietsen, tenminste Jacco ging fietsen en wij gingen lopen. Het was mooi weer en we zagen veel paarden onderweg. En dat paarden wel eens wat midden op het pad achterlaten, ondervonden we nu ook weer…

Ik zag de enorme dampende hoop al van ver liggen midden en ik zag tot mijn enorme schrik Jacco er met een grote vaart recht op af racen. Mijn eerste gedachte was:  Oh nee, hij fietst er dwars doorheen!!!’ Maar dat viel gelukkig mee. Hij racete er netjes omheen, maar toen verloor hij zijn evenwicht en….  viel gewoon luttele centimeters naast één van deze enorme stinkende hoop en zijn fiets belandde bovenop hem!  Hij zette het meteen op een brullen. Wij moesten echter zo vreselijk lachen dat we gewoon vergaten om hem te helpen. Zijn tante pakte haar fototoestel en schoot enkele mooie kiekjes. Toen Jacco door had wat er gebeurd was en dat wij vreselijk om hem moesten lachen, wist hij ook niet meer wat hij moest doen; huilen of lachen.

Moeders hebben dus ook wel eens geluk, want ik weet zeker dat wanneer het anders was gelopen, ik de klos zou zijn geweest. ‘Mamma!!!!!!’

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.