Geen categorie

De regie in eigen handen houden (2)

De regie in eigen handen houden (2)

(01-07-2012)

 

Schuimvloed

We hebben een heel wisselend weekend gehad in het vakantiehuisje van mijn zus en zwager. Zo was de zaterdag een heel goede en leuke dag. Daarentegen stond de zondag vooral in het teken van Jacco en zijn epilepsie. Vooral ‘s morgens vroeg had hij veel last van aanvallen, maar de gevolgen daarvan waren de hele dag zichtbaar. Zo was hij moe en erg afwezig met zijn gedachten. Ik ben dan altijd bang dat hij op zo’n moment ‘verborgen’ aanvallen heeft. Daarbij voel ik mij heel machteloos en verdrietig. Het was heel bijzonder dat we ons allemaal meteen aanpaste aan de situatie, alsof de epilepsie van Jacco ‘de gewoonste’ zaak van de wereld is.

Toch ben ik blij dat wij de regie in eigen handen hebben gehouden en weg gegaan zijn. Terugkijkend vind ik het bijzonder dat de leuke en gezellige momenten het tot nu toe altijd nog winnen van de moeilijke en verdrietige momenten.

Het vakantiehuisje van mijn zus en zwager was inderdaad groot met in de badkamer een whirlpool en zelfs een sauna! Deze whirlpool moest natuurlijk meteen door ons uitgeprobeerd worden! Dus zette mijn zwager gelijk de kraan wijd open en daarbij was hij absoluut niet zuinig met het badschuim! De jongens kleedden zich snel om en moesten van mij voor de zekerheid hun zwembandjes om doen. Toen Ruben al het schuim zag, was hij meteen wild enthousiast. Hij sprong heen en weer en gilde het uit om vervolgens als een echte waterrat in al het schuim te verdwijnen.

Ook Jacco wilde zich meteen omkleden en zijn ogen begonnen te glimmen van pret toen hij al dat schuim zag. Net als Ruben verdween ook hij al snel tussen de enorme vlokken. Even later moest ook ik er aan geloven en onder luid protest werd ik bedekt met enorme schuimvlokken. Toen Jaap ook nog zijn zwemkleding aan deed en zich ging ‘verstoppen’ was het feest helemaal compleet!

Jacco’s lievelingsverhaal is het verhaal van ‘Floddertje en de schuimvloed’ van Annie M.G. Schmidt.

Het gaat over het meisje Floddertje dat altijd vies wordt samen met haar hondje Smeerkees. Ook dit keer moest ze weer in bad en ze deed heel veel schuim in het water. Het schuimde zelfs zo erg dat de hele badkamer, woonkamer en zelfs de straat onder het schuim kwam te zitten. Gelukkig was er een dappere brandweerman die de kraan in Floddertjes huis dichtdraaide en al het schuim wegspoelde.

 Hieronder kunt u onze variatie op dit zeer spannende avontuur lezen:

 

Ik:           ‘Pappa doe snel de badkamerdeur dicht, het schuim gaat naar de woonkamer!’

Jacco:    ‘Pas op!’

Ik:           ‘Oom Arwin, doe de buitendeur dicht, het schuim gaat naar buiten!’

Jacco:    ‘Overal is schuim!’

Ik:           ‘O nee, de straat is vol schuim! Jacco! O nee, we moeten bovenop onze auto gaan zitten!’

Jacco:    ‘Dan komt de brandweer om al het schuim weg te spuiten!’

 

Helaas komt aan alles een eind, ook aan onze eigen schuimvloed. Gelukkig was er een heel dappere oom die al het schuim heldhaftig ging ‘wegvegen’ en wegspoelen.

Toen al het schuim weggespoeld was, stonden er twee blinkend schone jongetjes voor mijn neus en was de badkamer nog nooit zo spik en span geweest!

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.