Geen categorie

Mijn eigen wandelende tomtom

Mijn eigen wandelende tomtom (22-05-2012)

Ruben blijft mij steeds verbazen met zijn opmerkingen. Hij ziet, hij onthoudt en op een onverwacht ogenblik komen er ontzettend wijze woorden uit zijn driejarige mond.

Zo rijden we samen naar de groothandel om de bestelde tegels voor de zolder op te halen. Jaap heeft nu tijd om ze te leggen, dus heb ik de opdracht gekregen om ze op te halen bij de tegelboer.

Met behulp van mijn betrouwbare vriend ‘tomtom’  kan ik de tegelboer makkelijk vinden.

We moeten even wachten voor we aan de beurt zijn, want het is druk. Ondertussen hoor ik buiten de bellen rinkelen ten teken dat er een trein aan zal komen. ‘Moet je naar buiten kijken Ruben, er komt een trein aan!’ Ruben gaat bij het raam staan en ziet de trein aankomen. ‘Kijk mamma een trein, hij gaat naar Amersfoort!’ roept hij enthousiast. Opeens is iedereen binnen stil en houdt op met waar ze mee bezig zijn. Ze kijken mij met grote ogen vol verbazing aan, bij het horen van deze bijzondere constatering voor een driejarig kind. Hij heeft namelijk nog gelijk ook, de trein gaat inderdaad naar Amersfoort!

Mijn mond staat ook open van verbazing en ik weet helaas even niets te zeggen. Jammer eigenlijk, ik had bijvoorbeeld ook heel nonchalant kunnen zeggen: ‘Ach ja, hij is drie en hoogbegaafd. Hij weet alle treinverbindingen in Nederland uit zijn hoofd. Nu zijn we bezig met de snelwegen en wanneer hij die weet gaan we verder met de N wegen.’

Dat had pas lachen geweest!!!

Dat Ruben een goed gevoel voor richting heeft komt mij vaak heel goed van pas. Hij is als het ware mijn ‘wandelende tomtom’ door het dorp. Ik zet de auto altijd in een woonwijk neer wanneer we boodschappen gaan doen. Het is wel een stukje lopen, maar ik betaal dan tenminste geen parkeerkosten.

Op de één of andere manier onthoudt hij welke weg we hebben gelopen naar de winkelstraat. Want toen ik een keertje op de terugweg naar de auto een andere weg wilde inslaan, zei hij: ‘Mamma, we moeten deze kant op, daar staat de auto!’

Geweldig toch, zo’n wandelende tomtom! Vooral omdat ik zelf compleet geen richtingsgevoel heb en zelfs na 10 jaar nog verdwaald raak in mijn eigen woonplaats!

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.