Geen categorie

Situatie gewijzigd

Situatie gewijzigd (26-09-2012)

Op vrijdag 21 september is onze dochter Hanna Clazina Isabella geboren!

Haar roepnaam is Hanna en dat komt van de Hebreeuwse naam Hannah wat ‘God is genadig’ betekent. Na een moeilijke en zware periode rondom de epilepsie van Jacco, ervaren we Hanna echt als een geschenk van God!

Hanna is echter ook vernoemd naar haar trotse oma, mamma en tante! Wat zijn we trots op onze dochter en wat vreselijk leuk om na twee jongens een meisje te krijgen!

Boven ons huis is een heuse roze bom ontploft. Ik wist niet dat het zo leuk zou zijn, zo’n roze explosie in en om ons huis! Hanna is een heerlijk tevreden meisje: ze slaapt, drinkt, poept, plast en slaapt dan weer. Wat een leven heeft die kleine meid… om jaloers op te zijn!

De bevalling is heel snel gegaan. Vrijdagochtend werd ik wakker met zeurderige pijn in mijn buik. Maar dit gevoel had ik de dag ervoor ook en toen zakte het weer weg…

Ik moest die ochtend naar de gynaecoloog voor controle en zij constateerde dat de bevalling inderdaad op gang was gekomen. Omdat ik nog geen weeën had, mocht ik nog huis. Een uur later lag ik echter op de verloskamer te puffen alsof mijn leven ervan af hing! Aan het eind van de middag is Hanna geboren!

Omdat er veel jongens in onze familie zijn, had ik rekening gehouden met een jongetje. Toen ik hoorde dat het een meisje was, was het helemaal leuk! Ik heb een dochter!! Jaap was meteen zo trots als pauw op zijn kersverse dochter!

Omdat alles goed was gegaan, mochten we ’s avonds al naar huis! Heel onwezenlijk om dan met z’n drieën thuis te komen! De kraamverzorgster kwam nog om ons instructies te geven voor de nacht, mijn ouders kwamen nog even langs om hun nieuwe kleindochter te bewonderen en te knuffelen. En toen… toen was ik Jaap even kwijt. Tja… wanneer een situatie zich wijzigt moet dat natuurlijk wel meteen aan de buitenwereld bekend worden gemaakt, toch? Dus vond ik Jaap hard aan het werk in de voortuin. Na de gedane arbeid, zuchtte hij zeer tevreden: ‘Zo, die hangt. Nu kan iedereen het zien!’ Vol trots keken we samen naar onze ‘ situatie gewijzigd’.

Als een stel kersverse ouders stapten we naar binnen de eerste nacht tegemoet. Hanna had geen betere dag kunnen uitkiezen om haar intrede in deze wereld te maken!

De volgende ochtend stond Jaap buiten roze vlaggetjes op te hangen, toen plotseling de bus van Lijn 5 voor ons huis stopte. De buschauffeur deed de deur open, keek nog eens goed naar het bord en riep toen heel hard en enthousiast: ‘Gefeliciteerd hè!’

http://www.youtube.com/watch?v=C3E8ofw8bow

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.