Geen categorie

Een stukje ongerepte natuur (07-11-2012)

 

In onze tuin staat een bolchrysant. Het is er eentje met knalroze bloemen en past prima in ons huis tegenwoordig. Momenteel staat hij volop in bloei en geniet ik elke dag van dit mooie stukje ongerepte natuur. Ik heb hem vlak voor de ramen gezet om er extra lang plezier van te kunnen hebben.

Wonder boven wonder leeft deze chrysant nog steeds, want de meeste planten leggen binnen de kortste keren het loodje bij mij. Waardoor het komt? Joost mag het weten! Ik geef ze regelmatig water en voor hele gesprekken met ze, maar desondanks laten ze binnen de kortste keren hun blaadjes hangen.

Afgelopen vrijdagmiddag ging ik samen met Hanna en Ruben onze wekelijkse boodschappen doen. Jaap had een thuiswerkdag en werkte boven op zolder in zijn studeerkamer. Hij was dus thuis om Jacco op te vangen wanneer hij uit school kwam.

Toen ik om vier uur thuis kwam, zaten Jaap, Jacco en onze PGB hulp gezellig thee te drinken. Niks aan de hand, zo dacht ik. Maar al snel vertelde Jacco met een enorme glimlach op zijn gezicht: ‘Mamma, ik heb in de tuin geplast!’ Jaap zei nogal geërgerd: ‘Ik was de tijd vergeten. De taxichauffeur heeft tien minuten in de tuin staan wachten en Jacco moest plassen.’ Jaap baalde hier zichtbaar van en ik zei: ‘Waarom heeft de chauffeur dan niet even gebeld?’ Mopperde mopper: ’Na 10 minuten belde hij ook inderdaad op en ben ik naar beneden gerend.’

Nou ja, gebeurd is gebeurd. Deze actie van Jacco (en Jaap) verdient zeker geen schoonheidsprijs, maar een natte tuin is beter dan een natte broek.

Maandagmiddag zat ik aan tafel met een kopje thee te wachten tot Jacco thuis zou komen. Ik hoorde het tuinhek open gaan en zag tot mijn enorme schrik een jongentje in zijn blote tokus voor de ramen staan, druk bezig mijn mooie chrysant ‘water’ te geven! Pisnijdig stormde ik naar buiten en zei: ‘Jacco, doe je broek omhoog! Nu! Wat is dit! Ik ben gewoon thuis! Je ziet mij toch zitten! Ik ben altijd thuis! Broek omhoog, nu! Ben je nou helemaal gek geworden!!

Het vervelende is dat wanneer Jacco één keer iets mag doen, het een eeuwigheid duurt om hem dit weer af te leren!

Nu maar hopen dat mijn mooie bolchrysant het eeuwige leven heeft…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.