Geen categorie

Dwaasheid op en top! (24-07-2013)

Het is een ongeschreven wet dat je je caravan, tent of camper niet pal naast je buren neerzet. Er moet zelfs zo’n vier meter tussen beiden zitten. Bij sommige campings wordt dit expliciet gezegd bij aankomst, maar meestal wordt er van uit gegaan dat iedereen dit wel weet. Het is ook helemaal niet leuk wanneer je ‘hutje-mutje’ staat op een camping. Daarbij voelt het gewoon onprettig wanneer een ander in je comfortzone zit en je steeds het gevoel hebt dat je begluurd wordt. Kortom een beetje fatsoenlijke kampeerder houdt zich aan de vier meter grens.

Maar er zijn natuurlijk kampeerders die zich nergens wat van aantrekken en die de hele camping afzoeken naar het perfecte plekje voor hun grote, dure en imposante camper of caravan. Tja, en als dat perfecte plekje nu net pal naast jouw caravan is, dan parkeren ze hun villa op wielen gewoon zonder blikken of blozen boven op jouw lip, ook al is de rest van de camping helemaal leeg.

Wij kwamen terug van een dagje rijden door een mooi stuk van Noorwegen. Een stukje ongerepte natuur waar je met de caravan niet kunt komen. Toen wij de camping op kwamen, zagen we het al meteen: nieuwe buren gekregen!

Dichterbij gekomen bekroop ons een heel onaangenaam gevoel; er is plek genoeg op de camping, waarom moet die Duitser zijn camper nou zo dicht naast onze caravan zetten?

Mopperend stapten we uit de auto en met de grootste moeite kwam er een ‘Hallo’ over onze lippen richting onze Duitse buren. Jaap uitte zijn frustratie meteen: ‘Het is zeker weer vanwege die stomme schotel op het dak van die camper dat hij hem op onze lip heeft gezet!’ Een paar minuten later hoorde ik hem in het Engels zijn beklag uiten tegen onze nieuwe buurman. Deze verontschuldigde zich meteen en vertelde dat dit het enige plekje op de camping was dat recht was en dat hij graag recht wilde staan met zijn camper. Jaap had meteen een weerwoord: ‘Dan moet je blokken meenemen om je camper recht te kunnen zetten, ik heb ook blokken mee. Je moet je voorbereiden wanneer je naar Noorwegen op vakantie gaat.’ De Duitser verontschuldigde zich nog een keer en vertelde dat hij maar een nacht zou blijven.

Opeens dacht ik terug aan precies het zelfde tafereel, alleen dan een paar jaar geleden. Er kwam toen (ook) een Duitser met een mega grote caravan mét enorme schotel op het dak de camping op rijden. Op zijn gemak zocht deze Duitser een plekje uit op het lege caravanveld. Toen wij terug kwamen van boodschappen doen, zagen wij tot onze enorme schrik dat hij zijn enorme onderkomen schuin tegenover ons neer gezet! Zijn sleurhut stond precies zo dat we bij elkaar in de voortent konden kijken en struikelden over elkaars scheerlijnen. Jaap uitte ook toen meteen zijn verontwaardiging in het Nederlands, waarop de Duitser boos antwoordde dat het gewoon een plek was waar hij mocht staan.

En nu overkomt het ons dus weer en uitgerekend weer met een Duitser…

Later die avond kwam Jaap met een enorme glimlach de caravan binnen, waarna hij gniffelend zei: ’ Ik heb een klein grapje uitgehaald met die Duitser.’ Met ingehouden lach vertelde hij wat hij in het holst van de nacht had uitgevreten: ‘Ik heb iets gedaan met het nummerbord van die Duitser. Vanmiddag viel mijn oog op zijn nummerbord; DW AA 88.’ Proestend van het lachen vervolgende hij zijn verhaal: ‘Ik heb met wat wit tape van een 8 een S gemaakt!’

Dus wanneer u deze zomer naar Noorwegen gaat en u komt een Duitse DW AA S tegen, pas dan op want hij parkeert zijn camper op uw lip!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.