Geen categorie

Het is toch geen pakketje dat bezorgt moet worden! (2) (09-09-2013)

 

Het taxivervoer van Jacco begint zo langzamerhand op een slechte klucht te lijken. Omdat de vaste taxichauffeur van Jacco nog een week op vakantie zou zijn, had ik met het taxibedrijf afgesproken dat ik Jacco in die tussentijd zelf naar school zou brengen. Ik wilde voorkomen dat Jacco elke dag door een andere chauffeur opgehaald zou worden, hetgeen veel onrust bij hem, maar ook bij mij geeft. Jacco heeft tenslotte een grillige vorm van epilepsie en daarbij ook nog moeilijk gedrag. Ik geef hem niet zomaar aan iemand mee, zonder deze van te voren in te lichten!

Omdat ik het niet anders kon regelen, zou Jacco echter wel thuis gebracht worden met de taxi. Met een knoop in mijn hart, had ik mij dus erbij neergelegd dat hij waarschijnlijk steeds door verschillende taxichauffeurs thuisgebracht zou worden. Tja, het is niet anders…

Het was mijn bedoeling om wanneer de vaste chauffeur terug zou zijn van vakantie, deze goed in te lichten over Jacco. Ik wilde namelijk meteen een goede start maken met de chauffeur. Naar mijn idee had ik dit alles duidelijk besproken met het taxibedrijf. Het verliep echter geheel anders…

Op maandagmorgen 8.00 uur stopte er echter een taxi voor de deur. De chauffeur belde aan en kwam Jacco ophalen. Een beetje geërgerd zei ik dat ik Jacco de hele week zelf naar school zou brengen, maar meteen vroeg ik of hij wel de chauffeur zou zijn die Jacco thuis zou brengen. Gelukkig kon hij dat beamen. Enigszins opgelucht deed ik de deur dicht: ‘Ik weet nou in ieder geval wie Jacco thuis komt brengen!’

Jacco werd keurig op tijd thuisgebracht en ik vroeg of hij toevallig Jacco de hele week thuis zou brengen. Toen hij ook dit kon beamen, viel er meteen een enorme last van mijn schouders af!

De hele week werd Jacco keurig op tijd thuis gebracht. Op donderdagmiddag  vroeg de chauffeur of ik Jacco altijd zelf naar school bracht. Hij vond dit namelijk heel verwarrend. Schouderophalend zei ik: ’Ach, het is voor u nog maar één dag en dan komt zijn vaste chauffeur terug van vakantie. Het is dan de bedoeling dat Jacco gehaald en gebracht wordt.’  Hij keek mij niet begrijpend aan. Enigszins verbaasd zei ik: ‘U bent toch een invaller, u rijdt toch alleen deze week Jacco?’ Waarop hij antwoordde:  ‘Nee, ik ben de vaste chauffeur, ik rijd Jacco ook volgende week!’  Mijn mond viel open van verbazing en kon even niets zinnigs zeggen. Mijn ‘taxi-frustratie-kookpunt’ schoot vanuit mijn tenen omhoog, maar toch kon ik nog enigszins beleefd mijn situatie uitleggen. Tja, deze man kan er tenslotte ook niets aan doen! Natuurlijk mag hij Jacco ook ophalen, graag zelfs! Dat was een enorme opluchting voor hem en hij bedankte mij dan ook vriendelijk!

Toen hij weg was heb ik meteen het taxibedrijf opgebeld… En ja… ik weet dat het verstandig is om eerst even tot tien te tellen…

Even later zat ik aan de keukentafel stoom af te blazen. Het is ook gewoon zo frustrerend en teleurstellend, dat wanneer je dingen goed hebt voorbereid en duidelijk hebt besproken, het toch weer zo compleet anders kan verlopen…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.