Geen categorie

Een pakketje met een strikkie erom  (13-03-2014)

 

Jaap en ik zitten in de auto op weg naar huis. We hebben net het afrondend gesprek gehad van het NPO (Neuro Psychologisch Onderzoek) van Jacco. Zoals altijd ben ik stilletjes bezig enige orde te scheppen in de brij van informatie die over mij heen gekomen is. Jaap heeft echter al vrij snel zijn conclusie getrokken en zegt op enig moment: ‘Weet je wat het is, je levert van te voren een hoop informatie aan en in feite krijg je deze informatie gewoon weer terug, alleen dan netjes ingepakt en met een mooi strikkie erom. Alsjeblieft, jullie doen het hartstikke goed en ga vooral zo door!

Terwijl Jaap zijn nogal bijzondere conclusie met mij deelt, verdwijnt de chaos in mijn hoofd als sneeuw voor de zon. In luttele seconden zie ik een heel mooi pakketje aan de horizon verschijnen, verpakt in glinsterend zilverkleuring papier met een enorme grote strik er omheen. Langzaam maar zeker gaat dit pakketje mijn gedachten volledig beheersen en schiet ik in een onbedaarlijke lach.

Terwijl Jaap mij nogal schaapachtig aankijkt, proest ik het uit: ‘Jij zegt precies datgene wat ik bedoel, maar waar ik de juiste woorden niet voor kan vinden!’ Wanneer ik enigszins uitgelachen ben, bekijk ik het ‘pakketje’ welke wij vanmorgen hebben gekregen nog eens goed. Ze heeft om onze ingevulde vragenlijsten wel een mooi papiertje gedaan! Het strikkie met conclusies en aanbevelingen mag er ook best zijn! Jaap zegt timide: ‘Ja. Nou. Het is toch zo? Dus wat schieten we er mee op? Niets!’

Na enige tijd verbreek ik de stilte: ‘Wij hebben het papiertje met daarop getallen, grafieken en moeilijke afkortingen van onderzoeken wél nodig. Evenals het strikkie het hun conclusies en aanbevelingen. We hebben het allemaal nodig voor de (her)aanvraag van PGB en tevens vragen allerlei instanties er naar.

Ik hoor een diepe zucht naast mij en een vermoeide: ‘Tja..’

Aangezien ik net op dreef begin te raken over allerlei verpakkingen en strikkies, ga ik vrolijk verder met mijn betoog: ‘Zo hebben we voor de ene aanvraag een rode verpakking met een dikke stempel nodig en voor de andere een groene met een gele strik. En dan nu jouw vraag: ‘Wat hebben we eraan? Nou het maakt ons leven een stuk makkelijker als we alle onderzoeksverpakkingen kunnen overhandigen om zo de juiste hulp kunnen krijgen! En bovendien vind ik het ook wel prettig om te horen dat wij het goed doen, ja toch?’

Jaap zegt zuchtend: ‘Ik wil zo graag verandering bij Jacco zien en adviezen krijgen die ook daadwerkelijk een positieve invloed hebben. Nu hebben we eigenlijk weer gehoord wat we in feite zelf aangedragen hebben.’ Weer probeer ik enige kleurnuances aan te brengen in Jaap zijn zwart/wit gedachte: ‘Ze heeft onze informatie en haar bevinden met Jacco wel op een positief papiertje neergezet. De voorbeelden en adviezen die ze gaf vond ik zeker verfrissend en duidelijk. Bovendien gaat Jacco ten opzichte van het vorige papiertje wel vooruit!’

Een pakketje met een strikkie erom! Haha. Alsof Jacco zich zo makkelijk laat inpakken in een papiertje met cijfers en tabellen! Nee hoor, daarvoor is hij veel te eigenwijs en te uniek. Geef mij de ruwe versie maar zonder frutsels en franje: een heerlijk, maar ingewikkeld cadeautje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.