Geen categorie

Hello Jacco!   (03-01-2014)

Het is etenstijd, ik heb net de pannen op tafel gezet wanneer de telefoon gaat. Jaap en ik kijken elkaar aan en zeggen: ‘Dat is Jacco!’ Jacco logeert deze week in het logeerhuis en belt elke dag rondom deze tijd. Jaap neemt de telefoon aan en het is inderdaad Jacco. Terwijl wij aan tafel gaan zitten, zet Jaap de telefoon op de luidspreker en legt deze midden op tafel. Ondertussen schep ik het eten op.

Zelfs wanneer Jacco logeert staat hij nog in het middelpunt van de belangstelling! Nou ja, momenteel ‘ligt’ hij meer in het midden in de belangstelling, maar dat deert hem niets! Hij praat honderduit! ‘Pappa, ik ben vandaag geschminkt!’ Jaap antwoordt met volle mond: ‘O ja, wat leuk zeg! Als wat ben je dan geschminkt?’  Jacco heeft deze vraag duidelijk niet gehoord, want hij zegt weer: ‘Pappa, Jacco is vandaag geschminkt!’ Jaap herhaalt geduldig zijn vraag, want we willen natuurlijk allemaal weten hóe Jacco geschminkt is. Jacco is echter volledig in de ban van het schminken en blijft maar herhalen: ‘Pappa, Jacco is vandaag geschminkt, leuk hé?’

Na dit tijdje aangehoord te hebben, waag ik een poging om te achterhalen hoe Jacco geschminkt is: ‘Jacco, ben jij geschminkt als piraat?’ Jacco vertelt dol enthousiast zijn hele verhaal opnieuw: ‘Hoi mamma, Jacco is geschminkt vandaag! Leuke hé?’ Zucht.

Terwijl Jacco maar blijft vertellen dat hij geschminkt is, eten wij rustig ons bord leeg. Tussen de happen door vraagt Jaap nog: ‘Ben je geschminkt als aap? Als giraffe? Zie je eruit als een clown of soms als vlinder?’  Het blijft echter een mysterie. Opeens komt dan toch het verlossende antwoordt: ‘Mamma, Jacco is geschminkt als ello kit!’ Even is het stil. Maar dan roepen wij met z’n allen in koor: ‘ALS WAT???’  Jacco giechelt en zegt: ‘Als Hello Kitty!’ Van schrik laat ik mijn vork bijna vallen, waarna we weer tegelijk roepen: ‘ALS HELLO KITTY? MAAR DAT IS TOCH VOOR MEISJES!’  Jacco heeft echter niets door en zegt: ‘ Jaja, als Hello Kitty, leuk he? Maar nu is Jacco weer helemaal schoon. Alles is eraf geboend onder de douche.’ Ruben giechelt nog wat na en fluistert in mijn oor: ‘Mamma, dat is toch voor meisjes?’ Jaap en ik nemen even de tijd om van dit schrikbarend nieuws bij te komen. Jacco babbelt maar door en door: ‘Mamma, Jacco is nou weer helemaal schoon geboend onder de douche, mamma. Jacco is nu weer helemaal fris en fruitig mamma!’

Met een pratende Jacco op de achtergrond en een ‘Mmm’ van onze kant, eten wij rustig ons toetje op. Dan vraagt Jaap: ‘Jacco wil je vragen of ze foto’s van jou willen mailen naar ons? ‘ Eindelijk wordt het even stil aan de andere kant van de lijn. Maar dan gaat Jacco echter gewoon weer verder met zijn relaas: ‘Mamma, Jacco is nu weer helemaal schoon geboend onder de douche.’ Terwijl Jaap de vraag om foto’s een aantal keer herhaalt, ruim ik de tafel af en doe de vaat in de machine.

Dan besluiten we dat het tijd is om het gesprek af te ronden: ‘Jacco, we gaan stoppen met praten. Love you. Druk maar op het rode knopje van de telefoon.’ Na zo’n tien minuten heeft hij het rode knopje gevonden en is de rust weer gekeerd in dit huis.

Later die avond krijgen we inderdaad een mail met enkele foto’s van onze Hello Jacco!’

 

Prietpraat:

Ik ben in de keuken bezig, wanneer Ruben heel hard door de kamer roept: ‘ Wat eten we vandaag, kookvrouwtje?’

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.