Geen categorie

Een Mini kan geen caravan trekken (05-04-2014)

Sinds een paar maanden krijg ik bij Jacco de knoop van de gewone regular spijkerbroeken niet meer dicht. Hoe hij ook zijn buik inhoudt en hoe ik ook mijn best doe om de knoop dicht te maken; hij gaat niet meer dicht. Dus moest ik noodgedwongen spijkerbroeken kopen met elastiek aan de zijkant, speciaal voor kinderen die nét wat ‘breder’ zijn.

Naast zijn beginnend buikje belooft zijn brede schouderpartij in dit opzicht ook niet veel goeds… Kortom tijd om actie te ondernemen voordat het te laat is.

De zorg om Jacco’s gewicht stamt al uit de tijd vlak na zijn geboorte. In die tijd zei de arts tegen ons: ‘Zorg dat hij geen overgewicht krijgt, want dat is zeker voor hem niet goed.’ Hij zei toen iets wat ik nooit ben vergeten: ’Als je geboren wordt als een Mini, kan je later nooit een caravan trekken.’ Natuurlijk begreep ik zijn beeldspraak, maar tegelijk keek naar mijn kleine ventje van nog geen vier pond en zes weken te vroeg geboren. Op dat moment kon ik mij absoluut niet voorstellen dat hij ooit een grote zware kerel zou gaan worden! Maar ja, na acht jaar lijkt Jacco nu toch de pan uit te groeien.

Naast dat overgewicht voor Jacco niet goed, zit er eerlijk gezegd ook een stuk eigenbelang bij om zijn gewicht binnen de normale proporties te houden. De prognose is namelijk dat Jacco epileptische aanvallen blijft houden. Aangezien hij nú al bijna niet meer te tillen is na een aanval, moet ik er niet aan denken wanneer straks inderdaad een grote, ‘stevige’  vent zal zijn!

Daarnaast gebruikt Jacco het ‘ zich-op-de-grond-laten-vallen-wanneer-hij-ergens-geen-zin-in-heeft’ als een machtsmiddel. Waar hij zich laat vallen, maakt hem niets uit; midden in een drukke winkel, op het fietspad of gewoon midden op straat.  Zucht…

Mijn Jacco, geboren als Mini, wordt waarschijnlijk groter dan de 1.90 die Jaap en ik zijn. Hij moet later zeker geen ‘caravan’ gaan trekken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.