Geen categorie

Top 10 van de meest ‘bijzondere’ situaties met Jacco (26-6-2016)

 

Wanneer Jacco zijn mond open doet, weet ik nooit wat hij zal zeggen. Wanneer Jacco ‘aan de wandel’ gaat, weet ik nooit wat hij gaat doen. Deze onvoorspelbaarheid kan tot veel vervelende situaties leiden, maar het kan ook heel leuke, aandoenlijke en hilarische situaties met zich mee brengen.

Hier volgt de top 10 van de meest ‘bijzondere’ situaties met Jacco:

  1. Na de kerkdienst is er koffiedrinken. Jacco ziet onze dominee en bedenkt zich geen ogenblik. Hij gaat naar hem toe en zegt: ‘Kijk, dit heeft Jacco gemaakt.’ Enthousiast en vol trots laat hij hem zijn kindernevendienstwerkje zien. Er volgt een heel leuk gesprek tussen Jacco en de dominee.
  2. Wij zijn met Jacco in een kledingzaak. Terwijl Jaap rond kijkt, gaat Jacco naar de verkoper toe en zegt: ‘Heb jij nog wat voor mij?’ Waarop deze antwoordt niets te hebben voor Jacco. Jacco geeft niet zomaar op en vraagt: ‘Heb je nog wat lekkers voor mij?’ Ondertussen probeer ik de situatie te redden, wat niet lukt. Jacco blijft bij zijn vraag. Dan krijgt hij wat limonade. Wanneer hij dit op heeft vraagt hij: ‘Heb je nog een stuk chocolade voor mij?’
  3. Tijdens de kerkdienst doet Jacco zijn helm af en gooit deze in een fractie van een seconde vanaf het balkon naar beneden. Tot mijn grote opluchting hoor ik geen –au- en gaat de kerkdienst gewoon door alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat er een blauwe epilepsie helm door de kerk vliegt.
  4. Op de markt ziet Jacco een meneer een lekker kippenpootje eten. Hij stapt op hem af en zegt: ‘Mag Jacco ook een stukje?’ Voordat ik er erg in heb, wil hij het kippenpootje uit de handen van deze man trekken. Waarop deze heel nuchter zegt: ’Nee, het is van mij.’
  5. Wij lopen over de markt. Plotseling loopt Jacco weg, waarbij tegen een aantal mensen aanbotst die verontwaardigd reageren. Natuurlijk heeft hij dit niet door, want hij heeft zijn blik gericht op een groepje stoere tieners. Hij heeft er eentje op het oog die hij persé een hand wil geven. ‘Hoe heet jij? Ik heet Jacco.’ Deze stoere jongen voelt zich duidelijk even met de situatie verlegen, maar stelt zich na enkele seconden ook keurig voor aan Jacco. Ondertussen komen zijn vrienden niet meer bij van het lachen en proberen Jaap en ik met de nodige humor de situatie nog enigszins te redden.
  6. Wij drinken een kopje koffie in het restaurant van de HEMA. Jacco doet plotseling zijn schoenen uit en gooit deze doelloos door het restaurant. Eén schoen belandt bijna op een tafel waar iemand rustig zit te eten.
  7. Jacco peutert een rolletje snoep open tijdens de kerkdienst. Maar dan valt er een snoepje op de grond. Hij bedenkt zich geen ogenblik, duikt onder de kerkbank en probeert het snoepje te pakken. Maar dan zit hij klem…
  8. Na een controleafspraak in het ziekenhuis laat Jacco zich voor de draaideur van het ziekenhuis op de grond vallen. Hij is absoluut niet van plan om op te gaan staan. Hij is moe en wil slapen. Al snel willen er mensen naar buiten. Met de situatie verlegen, stappen de mensen maar over hem heen. Ook willen er mensen naar binnen. Ook zij stappen over hem heen. Lastig wordt het wanneer er een mevrouw met een rollator naar binnen wil. Omdat Jacco zwaar en sterk is, lukt het mij niet om hem overeind te krijgen. Aangezien ik zuinig ben op mijn rug, vraag ik uiteindelijk aan de receptioniste of zij de beveiliging er bij kan halen in de hoop dat deze enige indruk op Jacco zal maken. Maar de beveiliger laat erg lang op zich wachten. Uiteindelijk sleep ik Jacco aan zijn benen door de draaideur naar buiten, waarna hij opstaat en met mij mee loopt alsof er niets aan de hand is.
  9. Tijdens het stil gebed in de kerk laat Jacco opeens een heel harde scheet. Ik hoop nog even dat niemand dit gehoord heeft. Maar een paar seconden later zegt Jacco heel hard: ‘Mamma, Jacco heeft een scheet gelaten!’
  10. Ik loop met Jacco in de plaatselijke supermarkt. Wanneer wij bijna alle boodschappen gedaan hebben, zegt hij plotseling heel hard: ‘Jacco moet poepen. Mamma, Jacco moet nodig poepen.’ Ervaring leert dat wanneer hij naar de wc moet, hij ook echt direct moet. Dus pak ik hem bij de hand, vraag een medewerker naar de wc en tot mijn grote opluchting zijn wij nog ‘op tijd’. Wanneer wij vervolgens door de winkel naar de kassa lopen, zegt hij vol trots en héééél hard achter elkaar door: ‘Mamma, Jacco heeft goed gepoept, hè mamma!’

En zo tovert Jacco in al zijn onvoorspelbaarheid altijd wel weer een lach op mijn gezicht.

Dat is de kracht van Jacco!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.