Geen categorie

Online nagels knippen

‘Pappa, ik heb lange nagels. Wil je mijn nagels knippen?’ Het beeldscherm van de iPhone gaat heen en weer en na wat gestuntel zien we de ‘lange’ nagels van Jacco. ‘Kijk pappa, Jacco heeft lange nagels.’ Tja…, lastig nu we niet naar hem toe mogen. Het knippen van zijn nagels is een ritueel dat vast in Jacco’s hoofd zit. Maar dat hij er juist nu mee komt…??

Jaap wil snel overgaan tot een ander onderwerp, om Jacco op andere gedachten te brengen. Maar dan krijg ik een idee. Ik geef Jaap een por en zeg zachtjes: ‘Toe, pak je zakmesje en zoek dat schaartje waarmee Jacco zijn nagels geknipt wil hebben.’ Jaap knikt en pakt demonstratief zijn zakmesje. Bij het zien van het rode zakmesje met daarin een klein schaartje verstopt, begint Jacco meteen te lachen. De begeleider die naast Jacco zit, wacht vast en zeker in spanning af wat er nu weer gaat gebeuren…

 ’Nou Jacco, kom maar met je hand.’ Jacco bedenkt zich geen moment en meteen zien we wat onhandig een grote handpalm voor het beeld verschijnen. ‘Uh, Jacco ik moet toch je nagels knippen, niet je hand! Kom, met je nagels!’ Jacco giert het uit van het lachen en even later zien we een lange nagel in beeld. Met uiterste precieze knipt Jaap de lange nagels van Jacco.

Zo… klaar en hij wil het nagelschaartje weer opruimen. Maar voor Jacco is het echter nog lang niet klaar. ‘Pappa, wil je ook mijn teennagels knippen?’ Lachend en wat onhandig zien we Jacco’s been richting iPhone komen. Zijn begeleider kan nog net een stoot ontwijken. Geschrokken kijkt zij wat er vervolgens gebeurt. Wanneer Jacco zijn tenen in de IPhone duwt, zie ik haar enorm lachen.

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, pakt Jaap zijn zakmesje weer en klikt het kleine nagelschaartje eruit. Voor het scherm zien wij een paar ontzettend lange benen. ‘Tjonge Jacco, wat heb jij een haar op je benen! Ik kan er wel vlechtjes in maken!’ Jacco giert het opnieuw uit van het lachen. Jaap gaat stoïcijns door. ‘Nou, waar zijn je tenen. Laat mij die tenen eens zien!’ En met een uiterste concentratie knipt hij ook de teennagels van Jacco.

Dan ruimt Jaap zijn zakmesje echt op. ‘Nou meneertje, je ziet er weer helemaal pico bello uit!’ Jacco denkt hier echter anders over. ‘Uh, papa. Ik heb nog lange haren. Kan je ook mijn haren even onder de tondeuse zetten?’

Nu komen wij niet meer bij van het lachen. ‘Jacco, zullen we dat een andere keer doen? Dan kan pappa nog even oefenen. Online haren knippen is een hele kunst hoor!’ Met de nodige tegenzin gaat Jacco daarmee akkoord.

Na het afscheidsritueel verbreken wij de verbinding.  

Online nagels én haren knippen! Grapjas! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.