Geen categorie

Het komt goed

Samen met Hanna stap ik de lift in naar de vijfde verdieping van het ziekenhuis waar Jaap ligt. Ruben is met de trap gegaan. Uitslover!!

Op de tweede verdieping stopt de lift. De deur gaat open. Nieuwsgierig wacht ik af. Daar staat hij: Sinterklaas!! In eigen persoon!! Hij heeft twee Pieten bij zich, regenboogpieten. Verbaasd kijk ik ze aan en vergeet helemaal om het knopje in te drukken zodat de liftdeur open blijft. De regenboogpiet ziet Hanna, bedenkt zich geen ogenblik, rent op ons af, houdt haar voet tussen de liftdeur en geeft Hanna snel een zakje pepernoten. Sinterklaas ziet het met een goedkeurend knikje gebeuren en geeft ons nog een vriendelijke lach en dan…  dan vervolgt de lift zijn reis naar de vijfde verdieping.  

‘Dat is leuk! Hebben we Sinterklaas toch nog gezien dit jaar!’ Hanna straalt en houdt haar zakje pepernoten stevig vast. Enthousiast laat ze haar ‘schat’ aan Ruben zien.  Al hijgend en puffend zegt Ruben: ‘Ik heb Sinterklaas ook gezien, maar geen pepernoten gehad!’ Tja, dat heb je als je 14 jaar en ruim 1.90 lang bent! Dan krijg je geen pepernoten meer!

Sinterklaas was druk geweest in het ziekenhuis. Hij had zo’n beetje elke afdeling en elke kamer een bezoekje gebracht. Ook Jaap had hij met een bezoekje vereerd en een zakje pepernoten! Maar ja… Jaap mag vanwege zijn operatie nog niets eten. Een gelukkie dus voor Ruben!!  

Sinterklaasfeest 2022… We zouden loodjes trekken en surprises en gedichten maken. Ik zou voor Jacco aan de gang gaan. Hoe anders kan het gaan! Jacco is op de woning gebleven en de surprises hebben we maar uitgesteld tot nader orde.

Ik ben een grote fan van Sinterklaas en vind dit het leukste feest dat er is! Dus heb ik toch nog stiekem wat cadeautjes gekocht voor Hanna, Ruben en Jaap (en ook voor mezelf.  Uh… tja…)

Voor Jaap een geurtje. Ik zag dat hij bijna op was. En toen viel mijn oog op een boekje van Toon Tellegen: ‘Het komt goed’…. Het komt goed… ? Wat een bemoedigende woorden! Mmmm, daar kan ik wel wat mee.  Sinterklaas zegt dit immers ook altijd wanneer dingen mis dreigen te gaan: ‘Het komt goed! Echt waar!’

En toen ik ook nog een liedje van Brigitte Kaandorp op YouTube tegenkwam over: ‘Het komt allemaal wel weer goed!’ was mijn gedicht voor Jaap klaar!

Pakjesmiddag in het ziekenhuis. Jaap ligt in bed met allerlei toeters en bellen aan zijn armen en twee drains in zijn buik. Hij pakt nieuwsgiering zijn cadeautjes uit, probeert meteen het geurtje en bladert nieuwsgierig in het boekje waarin staat dat alles goed komt. Samen luisteren we naar het lied van Brigitte Kaandorp: Het komt allemaal wel weer goed!

Pakjesavond thuis. We zitten aan de keukentafel, genietend van een gebakje en nieuwsgierig naar wat de goede Sint heeft meegenomen. Een geurtje, het nieuwste boek van de gorgels en voor ieder een chocoladeletter en een gedicht! Wat een feest!

Pakjesavond op de woning van Jacco. Gelukkig was Sinterklaas Jacco ook niet vergeten! Hij kwam zelfs speciaal naar hem toe!  ’s Avonds kreeg ik foto’s toegestuurd van een wel heel blije en vrolijke Jacco. Bij het zien van de foto’s schoot ik spontaan in de slappe lach: Wat een lekker ventje is hij toch! En wat een benen heeft hij!

Sinterklaasfeest 2022: Het komt goed, echt waar!

Brigitte Kaandorp – Het komt allemaal wel weer goed – YouTube

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.