Geen categorie

Mannenklusjes

‘Mam…!!! Het doucheputje loopt niet lekker door!’

‘Jaha, ik weet het, ik zal er wel even naar kijken!’

Ach, ik weet al een paar dagen dat dat putje verstopt zit, maar ik heb geen zin om ernaar te kijken. Het is ook een goed excuus om niet te lang te douchen, anders stroomt het douchewater de badkamer in. ‘Als je stopt met douchen, dan loopt het water langzaam weg’. Onder luid gemopper wordt de douchekraan dichtgedraaid.

Ik besluit om nu toch maar de koe bij de horens te pakken en het doucheputje open te schroeven. Eens kijken of ik het euvel kan vinden. Tjonge, dat gaat niet zo gemakkelijk. Op mijn knieën, hangend boven het putje probeer het schroefje los te draaien. Het lukt niet. Andere schroevendraaier. Lukt ook niet. Ik krijg het er warm van. Trui uit. Nog een keer proberen. Jakkes, het wil echt niet. Wat nu? Jaap bellen? Dat is ook weer zowat. Ik kan het best.

Alsof Jaap iets aanvoelde. Een appje van Jaap. Er is een CT-scan gemaakt en… met een half oog lees ik iets over de uitslag en bloedwaarden.  Snel app ik terug: ‘Ik heb heus wel oog voor jouw CT-scan en bloed hoor, maar zit nu hevig gefrustreerd boven het doucheputje en krijgt dat stomme schroefje niet los.’

Een paar tellen later: ’Je moet dat schroefje ook niet losdraaien, dat lukt niet. Je moet het deksel met een platte schroevendraaier er uitwippen en dan met je vingers het putje schoonmaken. Het kan wat glibberig zijn en vol met haren zitten.’

Wat!!! Met mijn vingers het doucheputje schoonmaken! Jakkes! Dat ga ik echt niet doen!

Al mopperend zoek ik tussen Jaap zijn gereedschap weer een andere schroevendraaier.  Na wat gehannes is het deksel eindelijk los. Jemig, wat een stank! Niet normaal. Al tamelijk snel vind ik de boosdoener: een enorme bos lange haren. Moet ik die echt met mijn blote handen eruit vissen! Ben toch niet gek!

Ik pak wat wc-papier en nog meer wc-papier en nog meer… Wat een gedoe. Maar dan eindelijk zijn toch de meeste haren eruit.  Wat een stank! Niet normaal!  Ik ga bijna onderuit.  Nu met een schoonmaakborstel alle vettigheid wegschrobben, de douchekop erop, nog wat extra poetsen en schoon is de boel. Snel het putje weer dicht! Gedaan!

Jaap doet dit eerlijk gezegd altijd, maar ja…  Jaap ligt in het ziekenhuis.  Trots dat ik het gefikst heb, kijk ik hoe het water weer wegstroomt! Als een tierelier zelfs!

De afgelopen drie weken heb meer van dit soort mannenklusjes op mijn bordje gekregen. Zo kreeg ik een melding dat het oliepeil van de auto te laag was. Gelukkig hadden we nog een fles olie staan. Hup, motorkap omhoog, uh… waar moest het ook alweer in… voorzichtig gieten Maaike, niet morsen dan wordt het een bende. Gelukt!  Toen moesten de winterbanden verwisseld worden. Dus banden uit onze opslag gehaald, naar de garage gereden en daarna de zomerbanden weer teruggebracht naar de opslag. En ja… normaal regelt Jaap dit…

O, ja… en de buitenwaterleiding!! ‘Maaike, denk je eraan dat je het water van de buitenkraan afsluit, anders bevriest de waterleiding. De hendel zit in de meterkast rechtsonder’. Nu is onze meterkast geen doorsnee meterkast. Jaap heeft er allemaal extra leidingen in laten leggen en ander dingen waar ik geen verstand van heb. Ik kom dus nooit in de meterkast! Maar gelukkig hebben we Facetime! Wat een geweldige uitvinding! Op mijn knieën zit ik voor de meterkast, Jaap bellend, telefoon draaiend op zoek naar de juiste hendel. ‘Wacht even, ik denk dat ik hem zien!’ O, sorry. Ik liet je vallen! Ben je er nog? Is het deze’? ‘Nee, je moet die ernaast hebben!’ Behendig draai ik de hendel een kwartslag om. Dan nog de kraan buiten helemaal opendraaien en leeg laten lopen. Zo!! Ook weer gedaan!!

Alles goed en wel, maar nu weet Jaap wel dat ik dit soort mannenklusjes ook kan!!

Hmmm…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.