Geen categorie

Snotverdikkie

‘Jacco is verkouden. We houden hem voor de zekerheid thuis en hij wordt vandaag getest op corona.’ Bij het lezen van dit appje plof ik neer op de bank. Snotverdikkie! Alweer! Hoe vaak zal ik dit appje nog krijgen? Vijf keer? Tien keer? De herfst is nog maar net begonnen. Arm kind, weer een staafje in zijn neus en in zijn keel en dat alleen maar, omdat hij snot heeft. Als dit zo doorgaat is hij de komende maanden meer op de woning dan op school. Dat kan toch niet de bedoeling zijn!

Toch maar even bellen. Zijn begeleider vertelt dat hij eigenlijk alleen heel veel last van snot heeft. Maar verkoudheid is wel één van de symptomen die wijzen op mogelijk corona, vandaar dat ze hem toch maar laten testen. Ik begrijp dat ze het zekere voor het onzekere willen nemen, maar moet je echt elke snottebel onder het vergrootglas leggen voor mogelijk corona?

Een paar weken geleden was hij ook al verkouden. Toen was ik nog heel zenuwachtig dat hij mogelijk besmet zou zijn met corona. Maar nu, nu lijkt het erbij te horen! Hij zou wel een abonnement op coronatesten kunnen nemen met zijn eigen privé verpleegkundige van de GGD!

Kan het nu echt niet anders? Moet hij echt gedurende de hele winter het riedeltje van ‘snot- quarantaine- testen- negatief- weer naar school’ doorstaan? Gelukkig denken zijn begeleiders er ook zo over. Dus gaan we samen op zoek naar oplossingen. We zijn het er al snel over eens dat hij in ieder geval de griepprik krijgt. Hopelijk scheelt dat in hoesten, proesten en snot. Daarnaast zal hij extra vitaminepillen krijgen om zijn weerstand wat op te krikken. Maar zal dat voldoende helpen? Ik weet het niet…

Zou een mondkapje voor op school de oplossing zijn? Hij draagt er al één in de taxi en hij lijkt dit niet erg te vinden. We hebben een heel handig systeem bedacht; een mondkapje voor de heenweg in de taxi. Deze gaat op school in het doosje ‘heenweg-taxi’. Voor de terugweg hebben we een mondkapje die zit in het doosje ’terugweg-taxi’. We hebben nog zo’n setje gekocht voor de volgende dag. Dan kan het rouleren. Het werkt heel goed!

Zou het helpen wanneer hij de hele dag een mondkapje draagt? Dat betekent wel dat al het snot en alle bacillen in het kapje blijven hangen… Hugh! Dat is vies! Ik moet er niet aan denken! Bovendien ademt hij deze cocktail van ziektebacillen steeds weer opnieuw in. Dáár wordt hij zeker ziek van!

Dan maar een paar keer wisselen van kapje.  Maar hoe vaak per dag moet dat? Eentje voor ’s morgens en eentje voor ’s middags? Elk uur een frisse? Dan heeft hij er zo’n zeven per dag nodig! En dan nog zo’n setje voor de volgende dag! Kassa! Zal je net zien dat hij meteen al niest in een vers mondkapje die hij nog een uur om moet houden!

Misschien is een keycord met daaraan een kaartje: ‘Geen corona, t’ ís alleen een beetje snot’ een betere oplossing….? Die zou hij om zijn nek kunnen hangen. Hij vindt keycords helemaal geweldig en zal hem zeker aan iedereen laten zien! Ach, dat is toch eigenlijk ook niets…

Wat is wijsheid? Ik weet het niet…

De volgende komt de uitslag van de test; negatief. Gelukkig! Met het papiertje van de GGD in zijn tas gaat Jacco naar school. Eigenlijk vind ik het ook wel fijn om zeker te weten dat hij geen corona heeft. Dus dan toch maar een abonnement op de wattenstaafjes…?

Arm kind! En het snotseizoen is nog maar net begonnen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.