Geen categorie

Top of flop

De eerste maand van het veelbelovende jaar 2021 is bijna voorbij. Wat zagen we allemaal uit naar dit nieuwe jaar met de komst van het vaccin tegen corona en daarmee het einde van de uitzichtloze coronatunnel. Dat waren tenminste mijn gedachten op Nieuwjaarsdag… Nu, aan het eind van de maand, denk ik mistroostend: ‘Tjonge, nog 11 maanden te gaan. Nou van mij mag 2021 weer voorbij zijn.’

Wat hebben we deze maand veel ellende gezien op televisie en social media! Van de bestorming van het Capitool in de VS tot de extreme beveiliging van Washington tijdens de inauguratie van Joe Biden, wat eigenlijk een feest had moeten zijn!

Van ouders die jarenlang onterecht zijn beschuldigd van belastingfraude tot de val van het kabinet midden in de coronacrisis.

Wat te denken van de scholen die al zes weken dicht zitten met als gevolg stress in de gezinnen en dreigende leerachterstanden.

Dan nog de aanscherpingen van de coronamaatregelen omdat het aantal besmettingen niet snel genoeg daalt, met als gevolg nog meer eenzaamheid en uitzichtloosheid. De invoering van de avondklok en rellen in diverse steden.

En vandaag een lek van persoonsgegevens bij de GGD dat al driekwart jaar aan de gang lijkt te zijn… Uh…, volgens mij was dat het wel. O nee, de ‘vaccinatiehectiek’; wie mag eerst en nu ook nog problemen met levering…

Hoogste tijd om een top tien van fijne dingen van de afgelopen maand te maken.

Nummer 1

Het wordt eerder licht buiten. Aan het begin van de maand was het nog donker toen ik de gordijnen om 7.30 uur open deed. Nu is het al bijna licht! Het blijft ook langer licht. Hanna kan langer buiten spelen, want het wordt pas tegen 17.30 uur donker!

Nummer 2

De lente komt eraan! De vogeltjes fluiten weer. Ik word wakker door een concert van vrolijk gekwetter. De krokusjes komen op. Ik zie de groene sprietjes van diverse bolletjes door het natte wintergras naar boven steken. Narcisjes en tulpen zullen de tuin weer opvrolijken. Het leuke is dat ik vergeten ben dát ik ze in de grond heb gestopt en ook wáár ik dat gedaan heb. Het is dus elke dag een verrassing als ik weer wat uit de grond zie komen!

Nummer 3

We mogen gelukkig nog naar buiten, lekker genieten van de natuur en een frisse neus halen. In Groot Brittannië mogen mensen ook overdag de straat niet meer op.

Nummer 4

De verzorgingstehuizen en de instellingen voor mensen met een beperking zijn open. We mogen Jacco nog zien en hij mag ook nog steeds een weekend naar huis. We zijn het afgelopen weekend met hem naar een leuk dorpje met een gezellige haven gereden. Daar hebben we heerlijk in het zonnetje naar boten gekeken en ondertussen genoten van een zak vol kibbeling.

Nummer 5

Op de markt krijgen we bij de groentekraam elke week weer een banaan ‘voor de kleine man’. Dat Jacco ondertussen 15 jaar en ruim één meter tachtig is maakt niets uit!

Nummer 6

Het thuisonderwijs doe ik samen met de moeder van een vriendinnetje van Hanna. Op deze manier verdelen we de druk en hebben we ook heerlijke ‘rustige’ momenten.

Nummer 7

Elke dag krijgen Hanna en Ruben een challenge van de leerkracht. Zo moest Ruben een keer op elk bed een koprol maken hier een filmpje van maken. Hilarisch! Hanna moest de kabouterplopdans dansen en dit opnemen op video!

Nummer 8

De eerste sneeuw is gevallen! Wat was de wereld mooi! Heerlijk spelen in de sneeuw en elkaar flink inpeperen!

Nummer 9

Ruben heeft keuze voor voorgezet onderwijs gemaakt. De Open Dagen konden helaas niet doorgaan vanwege corona, maar gelukkig was er digitale rondleiding, konden vragen stellen via teams en hebben de school van de buitenkant gezien. We hebben er allebei een goed gevoel over.

Nummer 10

We hebben nog geen corona in onze directe familie. En daar mogen we heel dankbaar voor zijn!

De eerste maand is voorbij, nog elf te gaan! Met een glimlach denk ik: ‘Januari, een top of een flop?’ Ik ga voor een top! Ik ben heel benieuwd wat 2021 ons nog meer gaat brengen!’

Eén reactie

  • Jasperina

    Wat leuk geschreven!! Inderdaad nog heel veel fijne en leuke dingen in het leven! We moeten er oog voor krijgen en dat verwoord je goed! Iets om verder uit te werken door mij ☺️

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.