Geen categorie

Kerst 2022

Na ruim vijf weken en twee operaties mag Jaap eindelijk naar huis! Gelukkig nèt voor de jaarwisseling.  Hij heeft nog wel enkele ontstekingen in zijn buik, waar een drain nog zijn werk moet doen, maar de arts vindt dat dat geen reden is om hem in het ziekenhuis te houden.  Eindelijk is het dan zover. Heerlijk, Jaap weer thuis en dus geen ‘heen-en-weer-racen’ meer tussen thuis en ziekenhuis!!

Eind november kreeg Jaap de langverwachte oproep voor de galblaasoperatie die door corona ‘wat’ vertraging had opgelopen. Nou ja, ‘wat vertraging’… ? Al met al een vertraging van ruim anderhalf jaar…!

De operatie ging goed en hij mocht zelfs de volgende dag  al weer naar huis. Maar toen begon de ellende: hij kreeg enorme buikpijn en midden in de nacht heb ik hem in allerijl terug moeten brengen naar het ziekenhuis. Hij bleek een gaatje te hebben in zijn darm en moest opnieuw onder het mes. Daar knapte hij maar heel langzaam van op door allerlei ontstekingen die heel langzaam genazen. En nu, na vijf lange weken en een hoop ellende, mag hij dan eindelijk naar huis!

Vijf weken in het ziekenhuis!! Wat mis je dan veel!! Je eigen verjaardag; 50-plusser voor het eerst! De verjaardag van Sint, ook lid van de groep 50-plusssers. En dan ook nog Kerst!!

Lange tijd schoof ik kerst voor mij uit. Ik dacht: ‘Met kerst zal Jaap toch wel thuis zijn!?’ Maar helaas… Wel mocht hij twee dagen op ‘kerstverlof’, maar ik moest hem daarna toch weer netjes terugbrengen…

En al die tijd is Jacco ook niet thuis geweest. Ik wist gewoon niet hoe ik voor elkaar moest krijgen dat hij een weekendje naar huis kon. Gelukkig leeft Jacco bij de dag, hij maakt zich niet druk om morgen en denkt ook niet terug aan wat geweest is. Ik ben daar eerlijk gezegd wel eens jaloers op.

Hij mocht trouwens niet eens met de kerst naar huis; hij had Corona opgelopen. Echt sneu. Voor hem geen kerstviering, geen kerstmarkt en andere kerstactiviteiten. De eerste dagen was hij er echt beroerd van, maar gelukkig knapte hij daarna snel op. ‘Derde kerstdag’ mocht hij uit quarantaine en weer meedoen met alle gezellige kerstactiviteiten.

Kerst 2022: een zieke Jaap op ‘kerstverlof’ en Jacco in quarantaine. Een vreemde kerst. Maar toen bood mijn schoonzus aan om Tweede Kerstdag te komen en een nachtje te blijven logeren! Ze zei: ‘Ik zorg voor het eten. Dan hoef jij je daar niet druk om te maken. Ik neem mijn hond mee en ga lekker met Hanna en Ruben naar buiten. Dan heb jij alle tijd voor Jaap!’  Zo lief!

Kerst 2022: een kerst om nooit te vergeten!

Eén reactie

  • Jeannette de Koning

    Maaike,wat heb je een lieve schoonzus!
    Je maakt wel wat mee,zeg,petje af ,hoe je hier mee omgaat.
    De ziekenhuisgeschiedenis van Jaap,hoorden we onlangs van je moeder.
    Fijn,dat Jaap nu weer thuis is…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.