Geen categorie

Koninginnedag 2011

(25-04-2012) Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de leuke en ontroerende reacties die ik krijg op mijn blog. Het doet mij heel goed om te horen en te lezen dat mensen het leuk vinden om dit blog te lezen. Het geeft mij weer een extra reden om door te gaan met schrijven.

Deze week was ik met Jacco in het ziekenhuis voor een nieuwe epilepsiehelm. De helm die hij nu heeft begint namelijk te klein te worden. Overal in het ziekenhuis zag ik aanplakbiljetten van de koninginnemarkt welke ook dit jaar weer gehouden zal worden in de hal van het ziekenhuis. Ik moest opeens denken aan een vooral op Koninginnedag vorig jaar…

Koninginnedag 2011

Sinds een paar weken volgt Jacco een speciaal dieet, het Ketogeen dieet. Dit is een heel streng dieet, maar het zou een heel positieve invloed op de epilepsie kunnen hebben. De moeite waard dus om te proberen. De hoeveelheden koolhydraten, eiwitten, vetten ed. zijn allemaal afgewogen op Jacco’s leeftijd en zijn gewicht. Bovendien moet hij 5x per dag een speciale vet-emulsie eten. Het eten van deze vet-emulsies zijn vanaf het begin al een groot probleem; Jacco wil ze namelijk niet eten. Aangezien het dieet voor een groot gedeelte gebaseerd is op deze vet-emulsies, hebben wij na wéken strijd besloten om een neussonde aan te laten brengen bij Jacco. Vanmorgen heeft de verpleegkundige vier keer geprobeerd om dat slangetje in zijn neus te krijgen. Tevergeefs… Jacco moest steeds kophalzen en spuugde het slangetje er uit.

We besluiten om even een pauze te nemen en het straks gewoon weer proberen!

Beneden in de grote hal is er een koninginnenmarkt! Jacco heeft een stempelkaart gekregen met daarop allerlei activiteiten welke beneden in de hal te doen zijn. Het ziet er ontzettend leuk uit: zo kun je een kroon knutselen, taarten gooien, er is een zweefmolen buiten, je kunt poffertjes eten, Willem Alexander prikken en nog veel meer van dit soort leuke dingen. Jacco is heel enthousiast en met een lach van oor tot oor loopt hij rond op het grote feest. Eerst even snuffelen op de rommelmarkt en dan de moeilijke keuze: wat zal ik als eerste doen?

Opeens komt hoog bezoek aan, iedereen is stil en kijkt naar de deur. Daar komt de koningin binnen lopen en ze heeft zelfs Maxima en Willem Alexander meegenomen! Wat zien ze er mooi uit! De koningin draagt een super mooie hoed gemaakt van heel veel ballonnen! Maxima heeft ook al zo’n mooie hoed op! En kijk… Willem Alexander heeft een wel heel bijzonder paard om zijn middel geknoopt! Nadat de Koninklijke ‘hoogheden’ de koninginnemarkt officieel hebben geopend, kan het feest echt losbarsten!

Jacco heeft ondertussen zijn keuze gemaakt; hij begint met taarten gooien. Er zijn twee slachtoffers gevonden die zich achter een groot wit laken met twee gaten erin verstoppen. Hun gezichten vormen een prima doelwit! Alle kinderen krijgen een kartonnen bord met daarop een enorme klodder slagroom!  Het wordt een enorm geklieder en gespet en de meeste ‘taarten’ gaan ernaast, maar soms is het ook raak!

Dan is Jacco aan de beurt en hij krijgt een ‘slagroomtaart’ in zijn handen gedrukt. Jaap tilt hem op tot vlak bij het doelwit. Jacco hoeft alleen maar de taart recht vooruit te mikken. Simpel klusje, kan niet missen…

Tja.. Jacco vindt het echter zo vreselijk leuk dat hij spontaan de slappe lach krijgt. Met de slagroomtaart in zijn hand maakt zijn arm een heel grote zwaai en dan gebeurt het… Met een enorme vaart gooit hij gooit de taart richting een mevrouw die als onschuldige toeschouwer het hele spektakel aan het bekijken is. Voordat zij er erg in heeft zit haar jurk volledig onder de slagroom!

Het is even een paar seconden doodstil in de grote hal van het ziekenhuis, maar dan begint iedereen enorm te lachen en krijgt deze mevrouw van de beduusde presentator een handdoek om de slagroom weg te vegen. Ik heb het hele gebeuren natuurlijk van dichtbij gezien en onder het lachen snik ik uit: ‘O nee, ooooh!’ Wanneer blijkt dat Jacco niet eens door heeft wie hij heeft geraakt, kom ik helemaal niet meer bij van het lachen! Plotseling denk ik: ‘O jee, dat is mijn kind die die mevrouw heeft belaagd! Ik moet toch wàt zeggen of ìets doen!’ Ik probeer mijn gezicht enigszins glad te trekken en loop naar haar toe. Gelukkig vat ze de zaak sportief op en zegt dat de wasmachine geduldig is.

Op de afdeling is Jacco het gesprek van de dag!

 

(De neussonde is na zeven keer proberen uiteindelijk toch nog geplaatst! En het dieet hebben we bijna vier maanden volgehouden, helaas had dit geen effect op de epilepsie.)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.