Geen categorie

Een gouden randje

Een gouden randje (05-10-2012)

Het was heel goed dat Jacco aan het logeren was toen Hanna werd geboren. Op het moment zelf voelde het echter helemaal niet goed, want Jacco had dat weekend natuurlijk thuis moeten zijn. Maar voor onze rust én zijn rust was het goed zoals het gegaan is. De eerste dagen waren namelijk toch wel hectisch; het opstarten van de kraamhulp, mijn ouders die Hanna kwamen bewonderen, mijn schoonouders die hun eerste kleindochter wilden knuffelen, Ruben die thuis kwam en ikzelf lag nog in de lappenmand.

Jaap is die maandag met een rol beschuit en een pak roze muisjes naar Jacco’s school gegaan. Hij had met de leerkracht afgesproken dat hij Jacco even uit de klas zou halen om hem in alle rust het grote nieuws te vertellen over zijn zusje. Ook had Jaap foto’s van Hanna meegenomen, zodat Jacco zijn zusje ook meteen zou kunnen zien. Jacco was natuurlijk heel blij om zijn vader te zien en ging meteen met hem mee naar een rustig plekje. Daar vertelde Jaap Jacco het grote nieuws:

‘Mamma heeft een dikke buik hé?

Mmm.

Wat zit er in mamma’s  buik?

Een baby.

De baby is uit mamma’s  buik gekomen.

Je hebt een zusje gekregen.

Dat is leuk hé?

Mmm.

Weet je hoe jouw zusje heet?

Hoe dan?

Jouw zusje heet Hanna.

Wil je foto’s zien van Hanna?

Mmm.’

Toen Jacco de foto’s van Hanna gezien had, ging hij samen met Jaap terug naar de klas. Vol trots vertelde Jacco aan de juf dat hij een zusje had gekregen! De kinderen in zijn klas vonden het natuurlijk ook geweldig leuk! Daarna mocht hij trakteren op beschuit met muisjes. Ondertussen konden de kinderen in Jacco’s klas Hanna bewonderen op het smartbord, want Jaap had enkele foto’s van Hanna gemaild.

Nadat iedereen zijn beschuitje op had mocht Jacco met Jaap mee naar huis om (eindelijk) zijn zusje te zien. We hadden afgesproken dat Jacco alleen naar boven zou komen en dat hij samen met mij Hanna mocht zien. We vonden het namelijk niet leuk voor Jacco wanneer hij het gevoel zou krijgen dat iedereen zijn zusje al gezien had, behalve hij.

Verlegen kwam hij naar boven en zei:

 ‘Waar is jouw baby?’

‘Mijn baby is uit mijn buik.

Je hebt een zusje gekregen’.

‘Hoe heet jouw baby?’

‘Jouw zusje heet Hanna’.

Kijk maar in de wieg, daar ligt ze te slapen.’

Voorzichtig keek Jacco in de wieg.

Daarna zei hij heel resoluut: ‘Mag ik Bob de Bouwer kijken op jouw iPhone?’

Hij klom op bed en nestelde zich lekker tegen mij aan. Ondertussen zocht ik het filmpje van Bob de Bouwer op. Daar zaten we dan, samen op bed Bob de Bouwer te kijken.

Een moment met een gouden randje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.