Geen categorie

WC stress in huize Bolt!

WC stress in huize Bolt! (20-06-2012)

Jacco heeft helaas ontdekt dat de wc deur op slot kan. Normaal gesproken kan dit bij een zes-jarige geen kwaad, want hij kan de deur best zelf weer open maken. Maar sinds een paar weken gebruikt Jacco het slot van de wc deur als ‘machtsmiddel’. Wanneer wij ergens naar toe gaan en hij niet mee wil, rent hij pijlsnel naar de wc en doet de deur op slot. Vervolgens wil hij de deur absoluut niet meer open maken!  Het wordt zelfs nog erger: uit boosheid schopt hij tegen de deur en gebruikt het wc krukje van Ruben om tegen de deur te beuken. In ieder geval is het hoogst irritant en het maakt een gigantische herrie. Wanneer Ruben het vervolgens ook nog eens op een huilen zet vanwege het lawaai, is het helemaal feest in huize Bolt!  Het komt er dus op neer dat ons hele gezin compleet gestrest raakt door Jacco’s ‘wc gang’.

Nu dachten wij een oplossing gevonden te hebben, namelijk de schroevendraaier! Een geweldige uitvinding om wc deuren aan de buitenkant mee open te kunnen maken. Maar helaas is onze Jacco niet gek. Hij houdt gewoon  de knop aan de binnenkant van de wc tegen, met als gevolg dat het slot aan de buitenkant  van onze wc deur  nu flinke ‘schroevendraaiersporen’ laat zien.

Wat een tijdje heeft geholpen is onze gedachte: ‘Laat hem naar in zijn sop gaar koken, wij gaan weg!’

We proberen de herrie te negeren, doen onze schoenen en jas aan en roepen heel hard: ‘Wij gaan!!! Pas je goed op het huis! Doeg!’

Wanneer ‘meneer’ vervolgens de buitendeur hoort (nep)dichtslaan, komt hij heel snel de wc uit, want hij wil toch wel erg graag met ons mee. Eén van ons rent vervolgens snel naar de wc om een voet tussen de deur te zetten en… voilà!

Het lastige is dat hij dit kunstje nu ook flikt als hij met onze PGB ‘er mee moet. Voordat ik er erg in heb ‘zit’ hij weer op de wc. Dit kan héél lang duren, dus negeren is echt geen oplossing. Ik heb geprobeerd om heel hard te roepen: ‘Ruben en ik gaan boodschappen doen hoor! Let jij op ons huis! Doeg!’ Ruben begrijpt hier vervolgens helemaal niets van, want wij gaan immers helemaal geen boodschappen doen!!!

Vorige week was het weer zover. Vlak voordat onze PGB’er kwam moest Jacco naar de wc. Ik was helaas net niet snel genoeg met hem meegelopen om ervoor te zorgen dat hij de deur niet op slot kon doen, foute boel dus. Hij zette het op een gillen en trapte dit keer met zijn schoenen tegen de deur. Vervolgens zette Ruben het ook nog eens op een gillen en dat maakte het drama weer compleet.  Ach, ik weet het principe: ‘Blijf als ouder altijd rustig, want wanneer je zelf boos wordt, wordt het alleen maar erger.’  Dus bleef ik rustig en zei: ‘Jacco doe de deur eens open, dan kan ik je helpen.’ Ik wachtte even en herhaalde: ‘Doe de deur eens open, Jacco. ‘ Ik wachtte weer even. Ondertussen bereikte mijn theewater het kookpunt! Witheet sloeg met mijn vlakke hand heel hard op de deur en schreeuwde het uit: ‘JACCO, DOE DE DEUR OPEN! NU!!  Net op dat moment kwam onze PGB’er binnen…

Ik was mijn woede snel kwijt,  maar ik heb echter nog een uur last gehad van mijn hand…

Toen Jaap thuis kwam zei ik: ‘Er moet wat gedaan worden aan het slot van onze wc deur, ik word er knettergek van!’ De daad bij het woord voegende heeft mijn zeer handige man het slot van onze wc deur die avond gemodificeerd. Geweldig, de rust is weer terug in huize Bolt!

Maar ja, ik wil onze gasten ook een rustige toiletgang kunnen bieden in ons huis…

Aan het eind van de avond hadden we dé oplossing voor dit grote probleem gevonden: een slot met een sleutel! De sleutel ligt op de plank in de wc en de deur kan aan de binnenkant op slot gedraaid worden! Geniaal!

Tot slot nog even dit: Jacco mag dit alles absoluut niet weten, want hij heeft helaas ook nog eens een flinke ‘sleutel manie’!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.