Geen categorie

Het leed dat taxivervoer heet…(10-10-2013)

 

Zo, met een druk op de knop stuur ik de mail weg waarin mijn zorgen uit over het taxivervoer van Jacco.  Laat onze contactpersoon van de gemeente maar praten met het taxibedrijf; ik ben er helemaal klaar mee!

Het vervoer van Jacco naar school ging de afgelopen weken heel erg goed en ik hoopte stellig dat we deze chauffeur de rest van het schooljaar zouden houden. Maar helaas,  het sprookje is uit en de rauwe werkelijkheid van steeds wisselende chauffeurs is weer aan de orde van de dag!

Vrijdagochtend werd Jacco nog vrolijk en wel opgehaald door zijn vaste chauffeur, maar vrijdagmiddag werd hij plotseling door een wildvreemde chauffeur thuisgebracht. Vreemd…

Gelukkig had ik het telefoonnummer van Jacco’s chauffeur en belde ik hem op voor opheldering. Hij was nogal vaag over de reden waarom hij Jacco niet meer reed, maar hoopte over een paar dagen zijn werk weer te kunnen hervatten. Vreemd…

Nou heeft Jacco speciaal voor in de taxi een iPod welke in de taxi moet blijven liggen. Toen ik de chauffeur naar de iPod vroeg, zei hij dat ik mij daar geen zorgen over hoefde te maken. Hij lag in de kluis van het taxibedrijf.

Maandagochtend werd Jacco veel te laat opgehaald door een vreemde taxichauffeur. Deze chauffeur vertelde dat hij plotseling deze rit had gekregen, maar hij zou Jacco niet thuis brengen. Met een knoop in mijn maag dacht ik:

 ‘Wie brengt mijn kind dan thuis? Hij heeft een ernstige vorm van epilepsie! Stel dat hij onderweg een epileptische aanval krijgt. Het zal niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt. Ik weet ik niet wie hem rijdt en of de chauffeur op de hoogte is wat te doen bij een epileptische aanval? Ik weet niet eens of hij mijn telefoonnummer heeft in geval van nood! Ik weet helemaal niets!’

Voor de zoveelste keer pakte ik maar weer de telefoon en draaide het nummer van het taxibedrijf. Daar kreeg ik te horen dat de chauffeurspas van Jacco’s chauffeur verlopen was en dat hij daarom niet meer mocht rijden. Sinds kort moeten chauffeurs namelijk zelf in de gaten houden wanneer hun pas verloopt en ze moeten dus zelf op tijd een nieuwe pas aanvragen. Het zal naar alle waarschijnlijkheid enige weken duren voordat de nieuwe pas uitgegeven is en de chauffeur Jacco weer zou mogen rijden! Mijn mond viel open van verbazing en ik voelde boosheid en vooral onmacht vanuit mijn grote teen naar boven schieten. ‘En wie rijdt mijn kind dan in die tussentijd?’ ‘Ja, dat is niet bekend mevrouw, daar kunnen wij  niets over zeggen!’ Compleet  overdonderd door dit onverwachtse nieuws vroeg ik nog of het allemaal wisselende chauffeurs zouden zijn. Het nonchalante antwoord:  ‘De kans is wel groot, ja.’ hielp ook niet echt.

Opeens dacht ik aan de iPod die wij speciaal voor in de taxi gekocht hadden: ‘De iPod van Jacco ligt bij jullie in de kluis, die willen wij wel graag terug hebben!’ Na wat zoeken en vragen aan collega’s kreeg ik gelukkig het bevestigende antwoord dat deze inderdaad bij hen in de kluis lag. ‘ Nee, mevrouw die kunnen wij niet meegeven aan de chauffeur. Zij moeten hiervoor helemaal omrijden en dat is niet mogelijk. ‘ ‘Nee mevrouw, opsturen is ook geen mogelijkheid. Daar beginnen wij niet aan!’

Compleet overdonderd hing ik maar op. Dit is toch niet te geloven, wat een pech! Toen Jaap thuiskwam en het verhaal hoorde belde meteen het taxibedrijf op. Na lang aandringen kon de iPod in ieder geval afgeleverd worden bij de school van Jacco. Verder konden ze geen toezeggingen doen over het vervoer.

Zuchtend staar ik naar het lege scherm van mijn computer. De brief met daarin onze zorgen omtrent het vervoer van Jacco is weg. Moet ik dan toch genoegen nemen met allemaal wisselende chauffeurs?

Moegestreden pak ik de post van de deurmat. Gedachteloos open ik en brief van de gemeente; uitnodiging ouderbijeenkomst leerling vervoer .

Ach heden…

Misschien wil Jaap wel gaan…

 

Prietpraat:

Jacco: ’Mamma, ik heb iets gepakt wat niet mag!’

Ik: ’Nou, leg het dan maar snel terug voordat ik boos word.’

Jacco: ’Jaja.’

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.